5. marraskuuta 2010

Englantilaiset kaurakeksit

Ihania pieniä keksejä juustojen, tahnojen tai hillojen alustaksi. Ohje on otettu Leivontaherkut-kansiosta, jossa alkuperäinen ohje on makea ja kuvassa keksien päälle on laitettu sinihomejuustoa ja päärynää – keksien koko on hieman suurempi kuin näiden minun tekemieni!

Leivoin kokeeksi yhden sokerillisen taikinan ja toisen ilman sokeria. Taikina oli todella mureneva ja vaikea kaulia. Tuntui että rasvan määrä oli liian pieni. Lisäsin tilkkasen vettä taikinaan ja käsiteltävyys parani hieman. Toiseen testi-erään en laittanut vettä vaan lisäsin taikinaan yhden keltuaisen. Se auttoikin enemmän kuin vesi ja taikina oli hieman helpompi käsitellä. Hyvinkin luotettava lähde (eli Insanity) neuvoi laittamaan kokonaisen munan.

Paistamisen jälkeen lopputulos oli molemmilla kerroilla samankaltainen: melko hauras ja helposti mureneva mutta maun puolesta ehdottomasti vaivan arvoinen! Ensimmäiseen maisteluerään iltapalalle laitoimme makeiden keksien päälle vadelmahilloa ja suolaisiin tuorejuustoa (ihanaa uutta Presidentin yrttijuustoa!) ilman sen kummoisempia koristeluja ja sipistelyjä. Kuvan ottamisen jälkeen mies lisäsi tuorejuuston päälle vielä suolakurkkua joka raikasti kokonaisuutta.

Keksit ovat siis hyvinkin monikäyttöisiä! Sopivat makeina tai suolaisina tarjottavina kahvipöytään, pieniksi coktailpaloiksi tai illanistujaisten naposteltaviksi Säilyvät suljetussa rasiassa huoneenlämmössä viikon verran ja pakastettuina noin kuukauden.16 kpl (halkaisija 8 cm – itse käytin pienempää muottia)

3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa (sokeroituihin versioihin ei kannata laittaa mikäli käyttää normaalisuolaista voita!)
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl ruokokidesokeria (jätä sokeri pois suolaisista kekseistä)
125 g kylmää paloiteltua voita
(1 rkl kylmää vettä tai 1 keltuainen)

1. Sekoita kuivat ainekset kulhossa tai monitoimikoneessa. Lisää paloiteltu voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Mikäli taikina tuntuu kuivalta, lisää tilkkanen vettä tai munan keltuainen
2. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä keksejä muotilla
3. Paista valmiita keksejä 200 asteessa 10-15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti