Tein isänpäiväksi omalle poppoolle pienen kakun. Pohjan tein tällä tutulla ohjeella, tosin puolitin kahden munan kakuksi. Pohjan paistoin pienessä vuoassa (halk. 20 cm) ja leikkasin kahteen osaan. Täytteeksi laitoin sokeroimatonta mansikkasurvosta ja diplomaattikreemiä. Kreemin ohjeen löysin Insanityltä. Vaniljakreemijauhe oli ensimmäistä kertaa käytössä Anzkun keittiössä – ei jää viimeiseksi kerraksi! Ihanan vaniljainen maku ja todella helppokäyttöistä.
Diplomaattikreemi (tein puolikkaan annoksen tuota pientä kakkua varten)
1,25 dl vaniljakreemijauhetta
2,5 dl kylmää vettä
3 dl kuohukermaa
1. Vatkaa vaniljakreemijauhe ja kylmä vesi sekaisin sähkövatkaimella. Jatka vatkaamista parin minuutin ajan ja siirrä kreemi kylmään odottamaan
2. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi. Sekoita vaniljakreemi kermavaahtoon vispilällä
Isänpäivää meillä vietettiin herttaisesti pääkallolinjalla. Pääkallon kuva kakun päällä, pääkallopikkuleipiä ja poikien isille lahjaksi koristelemassa t-paidassakin oli merirosvolinna pääkalloineen. Pääkallomuotti on ostettu Iloisesta keittiöstä ja pikkuleipätaikina tehty tällä hyväksi havaitulla ohjeella.
No hurja oli teema :D !
VastaaPoistaOli varmaan pikkuväen mieleen!
Juu, mieleinen oli! Isäntä ois kyllä halunnu hieman hurjemmat koristelut kakkuun, mutta ei nyt sentään lapsia ruveta säikyttelemään! :D
VastaaPoista