12. marraskuuta 2010

Keltajuuret

Keltajuuri on uusi juurestuttava meidän keittiössämme. Uusiin kasviksiin ja hedelmiin tulee tutustuttua valitettavan harvoin. Suurin syy tähän on vakioruokakauppamme vähäinen valikoima hevi-osastolla – s-ryhmän ruokakaupoissa hedelmä- ja vihannestarjonta ei kokemukseni mukaan ole monestikaan kovinkaan hyvä.

Joensuun Pilkon citymarketin hedelmä- ja vihannesosasto tarjoaa onneksi mahdollisuuksia kokeilla jotain uuttakin. Vaikka osasto on pinta-alaltaan Prismaan verrattuna pienempi, on valikoima ja laatu silti moninkertainen! Harmittavan harvoin tulee Pilkossa asioitua, sen sijainti on hieman syrjässä meidän kulkureiteiltä. Mutta silloin kun sinne jollain asialla menee, täytyy etsiä käsiinsä jotain uutta -
tällä kertaa siis keltajuuria.Keltajuuri on punajuuren keltainen versio. Päältä päin katsottuna melkoisen ruma mutta sisältä ihanan kirkkaan keltainen! Keltajuuren maku ja rakenne on samanlainen kuin punajuuressa, mutta etuna on se että keltajuuri ei värjää koko ruokaa keltaiseksi vaan kunnioittaa myös muita raaka-aineita! Keltajuuren ja punajuuren lisäksi ”samaan sarjaan” kuuluu myös raitajuuri, joka on sisältä kauniin puna-valkoraitainen ja hieman miedomman makuinen kuin nuo kaksi muuta. Itse käytin keltajuuria uunijuureksissa porkkanan, bataatin ja lantun kanssa sekä jauhelihakeitossa porkkanan ja perunan kaverina. Maistuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti