20. marraskuuta 2010

Auragratinoitu pottuvoi

Käristyksen kaverina perunamuusia uudella tavalla. Jälleen pienellä vaivalla sai vaihtelua perinteiseen muusiin. Yhtä hyvin muusin voisi gratinoida vaikka vuohenjuustolla tai valkohomejuustolla jos aurajuusto ei suosikkeihin kuulu.

6 annosta

1 kg jauhoisia perunoita
2 rkl voita
1 sipuli
3 dl maitoa (tai kermamaitoa)
0,5 tl suolaa
70-100 g Aura-juustoa

1. Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Survo ne karkeasti
2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi voissa pienessä kattilassa. Lisää sekaan maito (tai kerma+maito) ja kiehauta. Kaada sipuli-maitoseos perunasurvoksen sekaan ja sekoita
3. Voitele laakea uunivuoka ja kaada perunamuusi sinne. Ripottele pinnalle Aura-juustomuruja. Gratinoi 200 asteessa noin 20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti