Juhlaillallisen jälkkäriksi nautittiin perinteinen kerrosjälkkäri pienillä säväyksillä. Tehty Valion Kerma-lehden ohjetta mukaillen
6 annosta
3 dl vadelmia
0,5 dl sokeria
1 rkl voita
150 g vaaleita pikkuleipiä (esim. näitä)
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
2 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 prk maitorahkaa
1. Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele kunnes sakenee – ehkäpä noin vartin verran. Painele sose siivilän läpi ja jäähdytä
2. Sulata voi paistinpannulla. Murustele keksit sekaan ja mausta sokerilla ja kanelilla. Paahda seosta hetken aikaa – kunnes alkaa tuoksua kivasti. Jäähdytä
3. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja ripottele sekaan vaniljakreemijauhe (voit myös vatkata kerman kovaksi vaahdoksi ja maustaa sen vaniljasokerilla ja tavallisella sokerilla). Vatkaa joukkoon myös rahka
4. Kokoa jälkiruoka laseihin tai yhteen suureen lasikulhoon kerroksittain: aloita keksimuruista, sitten rahkaa ja vadelmakastiketta. Kokoa vielä toinen kerros. Koristele keksimuruilla ja muilla haluamillasi koristeilla. Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoamista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti